Jak pečovat o sublimační potisk

Sublimační potisk je proces přenosu barev na povrch pomocí tepla a tlaku. Barva je zapuštěna přímo do potiskovaného materiálu. Aby Vám výrobky se sublimačním potiskem vydržely co nejdéle, přinášíme několik rad, jak o ně pečovat. 

  1. Praní: Při použití pračky volte jemný cyklus a nízké teploty. Nejlépe prát naruby na 30°C. Nedávejte do sušičky a nepoužívejte čističe skvrn. Pokud je to možné, doporučuje se ruční praní výrobků s potiskem. Použití jemného mýdla a studené vody je ideální.

  2. Opatrnost při žehlení: Pokud potřebujete vyžehlit výrobek s sublimačním potiskem, použijte nižší teplotu. Žehlete z rubové strany. Nežehlete přímo na potisku a v případě nutnosti použijte ochranný hadřík nebo žehlící papír.

  3. Skladování: Uchovávejte výrobky v suchém prostředí mimo přímé sluneční světlo, abyste zabránili vyblednutí barev.

  4. Opatrnost při používání chemikálií: Vyhněte se používání agresivních chemikálií, jako jsou rozpouštědla nebo silné čisticí prostředky, které by mohly poškodit potisk.

Pamatujte, že každý výrobek se sublimačním potiskem může vyžadovat specifickou péči v závislosti na použitém materiálu a technice potisku. Dodržování těchto obecných tipů však může prodloužit životnost potisku a udržet výrobek v dobrém stavu.

 
 
Zpět do obchodu