Jak si udělat vlastní potisk na tričko

Spousta z vás určitě někdy přemýšlela nad tím, jak si potisknout tričko z pohodlí domova. V dnešní době, je to celkem jednoduchá věc a já vám vysvětlím, jak na to. Potřebujete k tomu jen tričko, tiskárnu, papír a žehličku

Výběr motivu

Nejdůležitější je promyslet si, co chceme na tričko tisknout. Jako motiv můžeme zvolit cokoliv. Humorné nápisy, dětské motivy, vytvoříte originální dárek k narozeninám, nebo na svatbu. Pokud jste kreativní, tak si motiv můžete vyrobit vlastní pomocí nějakého jednoduchého grafického programu. No a když nejste zrovna výtvarně nadaní, nebo se vám nechce ztrácet čas vymýšlením motivu, dají se na internetu objednat předtištěné šablony s desingem.

Správný papír pro vaši tiskárnu

V dnešní době je spoustu druhů papírů, které jsou určené pro potisk textilu. Dají se sehnat prakticky všude. Nejlepší je se poptat v papírnictví, ale sežene je i v klasických obchodech, nebo na internetu.  Důležité je vybrat papír podle toho, jestli budete motiv tisknout na laserové nebo inkoustové tiskárně. Motiv na papír vytiskněte zrcadlově (nečitelně) obráceně, aby byl na tričku čitelný.

Jaké tričko je vhodné pro potisk?

Tričko by pro domácí potisk mělo být nejlépe ze 100% bavlny, aby potisk pěkně přilnul. Umístěte motiv na tričko a pořádně zažehlete. Pozor, každý papír má jinačí maximální teplotu a pokyny k žehlení. Doporučuji důkladně přečíst, protože žehlení je nejdůležitější část, jak přenést potisk na tričko. Nevyplatí se v tomto kroku spíchat, nejlépe na žehličku i trošku přitlačte, ať se vám motiv pořádně zažehlí. Jakmile máte zažehleno, nechte tričko vychladnout a opatrně strhněte papír. Doporučuji vzít potom ještě pečící papír a motiv už jen zlehka přežehlit a znovu nechat vychladnout. Pokud se vám postup zdá moc složitý, nahrajte nám svůj motiv na naše webové stránky a my potisk uděláme za vás.

Výhody domácího potisku:

  • Skvělý dárek pro jakoukoliv příležitost
  • Kvalita nažehlovacích papírů zajistí, že vám motiv nebude praskat, nebo se olupovat
  • Výborná aktivita pro děti na dětskou oslavu, nebo jen zábava na nudné odpoledne
  • Vyrobíte si tričko úplně sami

Nevýhody domácího potisku:

  • Může se prát nejdříve 24 hodin od tisku
  • Nesmí se používat žádné agresivní prací prostředky a čističe skvrn
  • Nedoporučuje se dávat do sušičky

Jak se starat o potištěné tričko:

  • Prát obráceně naruby a maximálně na 30 stupňů
  • Žehlit naruby a vyhnout se přímému kontaktu potisku s žehličkou
  • Nepoužívat čističe skvrn a agresivní prací prostředky
Zpět do obchodu